5x wat te doen in Roermond

Ben jij van plan om binnenkort een bezoek te brengen aan Roermond? Roermond staat bekend als een enorm leuke stad om te ontdekken tijdens een stedentrip of nachtje weg. Hieronder 5x wat te doen in Roermond.

1. St Christoffelkathedraal

Deze kathedraal staat er al sinds 1410 en is een bezoekje meer dan waard. Door de enorm mooie binnen- en buitenkant, de talloze glas-in-lood ramen, altaren, graven en orgels. Ook kun je de toren beklimmen om te kunnen genieten van een enorm mooi uitzicht over de stad.

2. Designer Outlet Roermond

Deze winkels op loopafstand van het centrum bieden sterk gereduceerde tarieven voor merkkleding zoals New Balance, Nike, G-star, Balr, Calvin Klein, Crocs, Fossil, Guess, Superdry en ga zo maar door. Er zijn rond de 200 winkels en rond de 25 horecagelegenheden te vinden. Genoeg te beleven dus als je van shoppen houdt!

3. Maasplassen

Met ruim 3000 hectare zijn de Maasplassen het grootste watersportgebied wat aaneengesloten is. Je kunt rondom de Maasplassen gezellig eten, een bootje huren, zwemmen, kajakken, genieten op het dagstrand of je gewoon vergapen aan de vele watersporten die er plaatsvinden op het water.

4. Eten en drinken

Er is genoeg te vinden aan eet- en drinkgelegenheden in Roermond. Naast stijlvolle bistro’s, zijn er ook eetcafés en restaurants uit alle landen te vinden. Ook leuke kroegen en barretjes zijn er zeker te vinden in het centrum van Roermond. Heb je zin in een lekkere lunch of een high tea in Roermond? Ook dat is uiteraard mogelijk in dit mooie en trendy stadscentrum. Er zijn diverse leuke eetgelegenheden te vinden die ook high tea’s aanbieden. Kijk op HighTea.nl

5. Munsterkerk

Deze kerk is gebouwd in de 13e eeuw el inmiddels al een aantal keer verbouwd en gerestaureerd. Je kunt de stijl als gotisch omschrijven en is zeker een bezoekje waard als je van cultuur houdt. Je kunt de kerk bezoeken van april tot en met oktober of een bezoekje brengen aan het hoofdportaal en een kaarsje aansteken.