Designer Outlet Roermond; bereikbaarheid

In het zuiden van ons prachtige land is een fraai winkelcentrum te vinden. De Designer Outlet te Roermond trekt jaarlijks vele bezoekers. Deze bezoekers komen vanuit meerdere omliggende landen, waaronder België en Duitsland. Maar, er zijn uiteraard ook zeer veel bezoekers vanuit ons eigen land.

Voor veel mensen is het interessant om naar Roermond af te reizen voor de outlet. In het winkelcentrum zijn namelijk ruim 150 winkels te vinden. Op nagenoeg geen enkele andere plek vind je dusdanig veel winkels onder één dak. Daarbij vertegenwoordigen deze winkels ruim 200 topmerken. Dit zijn merken van de hoogste orde; onder andere Prada, Gucci, Armani, Nikkie en Chloë zijn verkrijgbaar in de outlet.

Maar, hoe zit het met de bereikbaarheid van de outlet? Daarover kan je hieronder alles lezen.

Reistijd

De bereikbaarheid van Roermond is over het algemeen prima. De outlet is bovendien zeer gunstig gelegen. Roermond heeft een directe aansluiting op de A73 en een indirecte aansluiting op de A2. Hierdoor ben je binnen no time op de snelweg na een dagje shoppen.

Als je vanuit het noorden van het land komt, pak je de A2. De A2 reikt vanuit Amsterdam, langs Utrecht, langs Den Bosch en langs Eindhoven naar het zuiden van het land. Deze snelweg is dus een belangrijke verbinding tussen een groot gedeelte van het land en de Outlet.

Als je vanuit Venlo komt, kan je gemakkelijk de A73 pakken. Vanuit Venlo ben je in omstreeks 15 minuten bij de Designer Outlet te Roermond.

Parkeren

De gemeente Roermond heeft voor voldoende parkeergelegenheden gezorgd. De volgende parkeerplaatsen kan je gebruiken:

  1. Designer Outlet Roermond (2750 plaatsen)
  2. Kazerneplein (400 plaatsen) – parkeren per minuut!
  3. Maashaven (250 plaatsen, alleen geopend in het weekend)
  4. Arlo (120 plaatsen, alleen geopend in het weekend)

Deze parkeerplaatsen hebben een gunstig prijskaartje van € 3,00 per dag. Ook in het centrum van Roermond zijn nog meerdere parkeerplaatsen te vinden.

Let op: op sommige dagen zijn er gigantisch veel bezoekers bij de Designer Outlet te Roermond. Dit is bijvoorbeeld in de vakantie, op Duitse feestdagen en in de weekenden het geval. Op dergelijke dagen bestaat het risico dat het vinden van een parkeerplek iets lastiger is. Rondom de outlet staan in ieder geval meerdere parkeerregelaars; zij kunnen je helpen om alsnog een geschikte parkeerplek te vinden.

Dagje Roermond

Overigens is een bezoek aan de Designer Outlet te Roermond prima te combineren met een bezoekje aan de stad zelf. De stad herbergt fraaie gebouwen, heeft een gezellig centrum en heeft vele lekkere restaurantjes en gezellige terrasjes.

Als je na een dagje shoppen in Roermond klaar bent, kan je prima nog tijd vertoeven in het centrum. De reistijd vanuit de outlet naar het centrum is bovendien miniem. In het centrum zijn daarnaast ook voldoende parkeergelegenheden te vinden.

Het bezoeken van de stad Roermond is zeker een aanrader. Ga voor een gehele dag ontspanning en combineer de twee sterkste punten van Roermond; het fraaie en gezellige centrum en het gigantisch uitgebreide winkelcentrum met vele topmerken.