Elektronische beveiliging en stroomuitval. Hoe zit dat?

Wij bij Slotenmaker Roermond krijgen voortdurend de vraag van onze klanten wat er gebeurt als er sprake is van een stroomstoring wanneer er elektronische beveiliging in huis is geïnstalleerd. Bij iedere soort elektronische beveiliging ligt dat anders en daarom gaan we ze stuk voor stuk even doornemen.

Elektronische surveillance camera’s

In het geval van bewakingscamera’s komt het er meestal op neer dat de camera’s niet functioneel zijn totdat de stroomtoevoer is hersteld. Er zijn speciale modellen die op reservebatterijen werken wanneer er geen elektriciteit is, maar met de hoge beeldkwaliteit die moderne camera’s opnemen houden die batterijen het helaas niet erg lang uit. De populairste oplossing voor dit probleem is om een noodstroomvoorziening aan te schaffen, zoals een noodaggregaat of back-upgenerator.  Wanneer verbonden aan de beveiligingssystemen kan zo’n generator tot wel 12 uur lang uw beveiliging van stroom voorzien. Ook is het uiteraard zeer belangrijk om stevig hang- en sluitwerk op de voor- en achterdeur te hebben voor het geval de stroom eens uitvalt.

Alarmsystemen

Verreweg de meeste alarmsystemen hebben back-upbatterijen die het systeem dagenlang actief kunnen houden. Een alarmsysteem verbruikt namelijk een stuk minder stroom dan een bewakingscamera. Wat vaak een groter probleem is in het geval van alarmsystemen is internettoegang. Als er sprake is van stroomuitval is er ook sprake van een internetstoring en dat betekent dat uw alarmsysteem geen verbinding meer kan maken met de alarmcentrale of de politie. Wees daarvan op de hoogte.

Smart locks

Een smart lock of slim slot is een elektronisch deurslot die uw locatie kan herkennen en de deur voor u, en de mensen die u via de app toestemming geeft, automatisch kan openen. Een ingenieuze gadget die reservesleutels overbodig maakt, maar ook dit kan een risico zijn in het geval van een stroomstoring. Bij stroomuitval gaat een smart lock namelijk stevig op slot en deze gaat niet meer open totdat de stroom is hersteld. Daarom is het verstandig om in minimaal één buitendeur een ‘klassiek’ slot te laten plaatsen.

Voorkom schade bij stroomuitval

Bij een stroomstoring is het mogelijk dat elektronische apparaten schade oplopen of zelfs overbelast raken en stuk gaan. Dat voorkomen we natuurlijk graag en er zijn een paar effectieve manieren om dat te doen:

  1. Zorg voor een betrouwbare stroomnetbeheerder.
  2. Schaf alleen elektronische beveiliging aan met een kwaliteitskeurmerk.
  3. Zorg ervoor dat uw elektronische beveiliging jaarlijks onderhouden wordt.
  4. Overweeg het aanschaffen van overspanningsbeveiliging.
  5. Wisselende netspanning? Zet uw apparaten voor de zekerheid uit. Er kan een stroomstoring op de loer liggen.

slotenmakersnel.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *